Izjava o preuzimanju odgovornosti za napad na policijsko vozilo u Ústí nad Labem

FOTO

U znak solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima širom svijeta u subotu ujutro 30.08.2014. zapalili smo policijsko vozilo parkirano na ulici ispred stanice Truhlářova u Ústí nad Labem. Događaj je postao dio mozaika solidarnih aktivnosti tokom Međunarodnog tjedna solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima, od 23. do 30.08.2014.

Francesco Puglisi, André Mazurek, Yiannis Dimitrakis, Olegovich Igor Kharchenko, Rebecca Rubin, Bill Dunne, Nikos Maziotis i mnogi drugi poznati i nepoznati. U zatvoru su zbog svojeg anarhističkog ponašanja i djela. Napad požarom na policiju je poruka solidarnosti poslana svima njima. Poruka ove direktne akcije je jednostavna. U klasnom ratu koji je u toku države zatvaraju u zatvore osobe koje se aktivno odupiru. Zato je nastavak otpora odgovarajući znak solidarnosti sa zatvorenicima.

Cilj zatvora je, nesumnjivo, ne samo izolirati i pokoriti zatvorenike. U širem smislu njihov je zadatak utjecati i na one koji se nalaze izvan zatvorskih ćelija. Zastrašiti svaku osobu koja se odupire i slomiti njezinu volju za borbom protiv države. Anarhističke grupe diljem svijeta dokazuju da je praktički nemoguće dostići takav cilj. Dok države zatvaraju brojne anarhiste, drugi unatoč rizicima nastavljaju pobunjeničku praksu. Napad požarom u Ústí nad Labem još jednom želi snažno podsjetiti da ne mogu ugušiti naše drugove među zatvorskim zidovima, kao što ne mogu slomiti slobodarsku volju za otporom. Naprotiv, svaki čin državne represije protiv anarhističkog pokreta stvara nove pobunjeničke strasti. Koje se konkretiziraju kroz raznolike direktne akcije i nastavit će se dok drugovi i drugarice ne napuste zatvor.

ćelija Proleterska solidarnost / Mreža revolucionarnih ćelija – 30.08.2014

Download__Police-car-burned